U 21-ročného mladíka našla polícia marihuanu

17.12.2010 Humenné

Humenné 17. decembra (TASR) - Humenský policajný vyšetrovateľ vzniesol v utorok 14. decembra 21-ročnému mladíkovi z Humenného obvinenie za zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov.
Obvinený muž v priebehu tohto roka doma prechovával marihuanu, ktorú následne predával ďalším osobám.
\"V pondelok (13.12. ) vykonali policajti v jeho byte domovú prehliadku, pri ktorej vydal vrecúško, v ktorom sa nachádzala zelená rastlinná sušina o celkovej hmotnosti 2,34 gramu, \" informoval Daniel Džobanik z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.
Zároveň dodal, že podľa znaleckého posudku kriminalisticko-expertízneho ústavu išlo o vysušené vrcholky rastliny konope, z ktorých by bolo možné pripraviť deväť až 23 obvykle jednorazových dávok drogy.
Mladíka po prehliadke bytu muži zákona zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. Následne mu bolo vznesené obvinenie a zároveň bol spracovaný podnet na podanie návrhu na jeho vzatie do väzby. \"Ten však nebol zo strany prokuratúry akceptovaný, preto bude Humenčan stíhaný na slobode, \" uzavrel Džobanik.
 

Vyberte región